Kartiotuija 'Brabant' (Thuja occidentalis)

Kartiotuija 'Brabant' (Thuja occidentalis)

Kartiotuija 'Brabant' (Thuja occidentalis)
Kartiotuija 'Brabant' (Thuja occidentalis)
Tuotekoodi: Brabant
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 9,90€
Veroton: 7,98€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kanadantuija kasvaa luontaisesti Yhdysvaltojen koilisosissa ja Kanadan kaakkoisosissa, Nova Scotiasta Georgiaan ja lännessä Saskatchewanista Illinoisiin. Puu on hidaskasvuinen ja suotuisissa olosuhteissa pitkäikäinen. Siitä on jalostettu yli 120 lajiketta. Kartiotuija ”Brabant” kuuluu suosituimpiin tuijalajikkeisiin. Se on suhteellisen nopeakasvuinen kanadantuijan lajike.  Suomessa siitä tulee kasvupaikasta riippuen n. 5 metriä korkea ja 2 metriä leveä, yksirunkoinen, tiheäkasvuinen, kartiomainen pieni puu. Puun kaarna on punaruskeaa ja säikeistä sekä vanhemmiten uurteista. Kartiotuijan suomumaiset lehdet ovat ainavihantia, päältä himmeänvihreitä ja alta keltavihreitä. Yksittäiset lehdet pysyvät oksilla noin 2-3 vuotta.

Kanadantuija on yksikotinen. Se alkaa tuottaa käpyjä yleensä noin kuuden vuoden iässä. Puun kukinta ajoittuu loppukeväälle-alkukesälle. Pienet punertavat hedekävyt ovat 1–2 mm pitkiä. Siemenkävyt ovat 6–14 millimetriä pitkiä, väriltään aluksi keltavihreitä ja kypsyessään puutuvat ja muuttuvat punaruskeiksi.

Kartiotuija Brabant viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisella ja varjoisella paikalla. Se sietää monenlaisia maaperiä, mutta viihtyy parhaiten ravinteikkaassa ja erityisesti aurinkoisella paikalla tuoreessa kasvupaikassa. Sietää hyvin leikkausta.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV(V)
  • USDA: 3-7
  • PH suositus 5,2–7,8
  • Aurinko, puolivarjo, varjo

Myyntikoko C3:60–80 cm

Kuva:Athantor [CC BY-SA 4.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW