Hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’)

Hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’)

Hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’)
Hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’) Hopeakuusi (Picea pungens ’Glauca’)
Tuotekoodi: Picea pungens glauca
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 8,90€
Veroton: 7,18€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hopeakuusi on okakuusen lajike. Okakuusi kasvaa luontaisesti Yhdysvaltojen länsiosissa kalliovuorilla 1750–3400 metrin korkeudessa. Sitä kasvaa pääosin vuoristolaaksoissa alueella, joka yltää suurinpiirten Uuden Meksikon pohjoisosista Montanan lounaisosiin.  Hopeakuusi on kantalajia neulasiltaan siniharmaampi muoto, joka kehitettiin Hollannissa 1880-luvulla. Tavallisella okakuusella neulasten väri vaihtelee vihreän ja siniharmaan välillä. Siniharmaiden neulastensa ja hyvän ilmansaasteiden ja suolapärskeiden sietokykynsä vuoksi se on suosittu puisto- ja katupuu Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Myös Suomessa se on Keski-Suomen korkeudelle asti suosituimpia koristehavupuita.

Hopeakuusen kasvunopeus on hidas tai keskinkertainen. Suomessa siitä tulee parhaimmillaan n. 5–12 metriä korkea, 2-3 metriä leveä, kartiomainen, melko kapealatvuksinen havupuu. Hopeakuuselle ja okakuuselle yleensäkin on ominaista lähes vaakasuoraan tiheästi kasvavat paksut, neulasten peittämät oksat ja selkeästi erottuvat oksakerrokset. Vahapintaiset, 1,5-3 cm pitkät neulaset ovat teräväkärkisiä, johon viittaa myös tieteellisen nimen lajimääre.

Hopeakuusi tulee melko nuorena satoikään. Hopeakuusi on yksikotinen. Puu kukkii keväällä punertavankeltaisin hedekävyin ja vaaleanpunaisin emikävyin. Pölyttyneistä emikävyistä kehittyvät lievästi lieriömäiset siemeniä sisältävät kävyt ovat 6-10 cm pitkiä. Ne ovat aluksi vihreitä ja muuttuvat vähitellen kypsyessään syys- lokakuussa vaaleanruskeiksi.

Hopeakuusi tarvitsee aurinkoisen tai puolivarjoisen kasvupaikan, sillä se ei viihdy varjossa. Hopeakuusella on metsäkuusta syvemmälle menevä juuristo ja siksi se sietää paremmin lämpöä sekä jonkin verran kuivuutta ja on myös myrskynkestävämpi. Puu viihtyy kuitenkin parhaiten tuoreessa maassa ja ravinteikkaassa maaperässä sekä edellyttää siltä hieman korkeampaa ph-arvoa kuin metsäkuusi.

  • Menestymisvyöhyke: I-VI
  • USDA 2b-8b 
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • Ph suositus: 6,1–7,5
  • Alkuperämaa:NL

 Myyntikoko avojuurinen: n. 20–40 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW