Koreanpihta (Abies koreana)

Koreanpihta (Abies koreana)

Koreanpihta (Abies koreana)
Koreanpihta (Abies koreana) Koreanpihta (Abies koreana)
Tuotekoodi: Abies Koreana
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Ainavihanta koreanpihta on lähtöisin Korean vuoristoseutujen metsistä.  Luontaisella levinnäisyysalueellaan isokasvuinen kanta voi kasvaa parhaimmillaan n. 20 metriä korkeaksi.  Myymämme kanta jäänee Suomessa suotuisella paikalla n. 4-6 metriä korkeaksi ja 3-5 metriä leveäksi. Puu on melko hidaskasvuinen. Kasvutavaltaan puu on kartiomainen. Oksat kasvavat usein vaakasuoraan tai hieman viistosti ylöspäin. Nuoren puun kaarna on vaalean ruskeaa tai hieman harmahtava, vanhemmiten tumman ruskeaa. Pehmeät ja litteät, melko lyhyet neulaset ovat päältä kauniin kiiltävän tumman vihreät ja alapuolelta valkoiset.  Ne ovat n. 1-2,5 cm pitkät ja 2 mm leveät sekä kärjestään lähes pyöreät. Neulaset ovat asettuneet usein oksaan nähden yläviistoon asentoon paljastaen kaksi alapinnan lähes kokonaan peittävää valkoista ilmajuovaa.

Koreanpihdan koristeellinen tuulipölytteinen kukinta alkaa muista pihdoista poiketen yleensä jo hyvin nuorena, puun ollessa n. 1-2 metrin korkuinen. Käpytuotanto on yleensä runsas. Puu on yksikotinen.  Kukinta tapahtuu loppukeväällä ja kävyt kypsyvät loppusyksyllä - alkutalvella. Koreanpihdalle tunnusomaiset kauniin violetinsiniset, pystykasvuiset emikävyt ovat kooltaan n. 5-7 cm pitkät ja 2-3 cm leveät. Kävyt muuttuvat kypsänä ruskeiksi. Siemenet ovat purppuran väriset ja niissä on punaruskeat siivet.

Koreanpihta viihtyy Aurinkoisessa-puolivarjoisessa, suojaisessa paikassa.  Sietää hieman kuivuutta, mutta viihtyy parhaiten hieman kosteassa ja läpäisevässä paikassa. Ei siedä seisovaa vettä.  Maaperän tulisi olla ravinteikas, mutta hiekkapitoinen, happamuusasteeltaan hieman hapan tai neutraali.

  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • Menestymisvyöhyke: I-III (IV)
  • Usda: 5-7b
  • Ph suositus: 5–7.4

Myyntikoko: 3 litran astia C3, 30-40 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW