Kolmioka (Gleditsia triacanthos)

Kolmioka (Gleditsia triacanthos)

Kolmioka (Gleditsia triacanthos)
Kolmioka (Gleditsia triacanthos)
Tuotekoodi: Gleditsia
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hernekasvien heimoon kuuluva kolmioka on kotoisin Pohjois-Amerikan itä- ja keskiosista. Puu on suotuisissa olosuhteissa nopeakasvuinen. Luontaisilla kasvualueillaan se voi kasvaa 30-metriseksi. Suomessa se voi kasvaa suotuisissa oloissa jopa n. 3-4 metriä korkeaksi. Kolmiokan latvus on kartiomainen tai leveä. Nimensä kolmioka on saanut terävistä piikeistä, jotka esiintyvät niin yksittäin kuin tiheinä ryppäinäkin.

Kolmiokalla on vaaleanvihreät parilehdykkäiset tai toistamiseen parilehdykkäiset lehdet. Lehtilapa on noin 20 cm pituinen ja lehdykät ovat vain n. 2 cm mittaisia. Pienet lehdyköistä koostuvat kerrannaislehdet muistuttavat esim. akaasian (Acacia sp.) lehtiä. Syksyllä lehdet saavat keltaisen syysvärin.

Puu on yksikotinen ja kukkii myöhään keväällä tai aikaisin kesällä. Kukat ovat pieniä ja vihreitä sekä voimakastuoksuisia. Ne roikkuvat hedenorkoissa. Kukat ovat mehiläisten suosimia. Puu tuottaa punaruskeita pitkiä, noin 30 cm mittaisia palkoja. Palot ovat kierteisiä ja käyriä, joiden sisällä on syötäväksi kelpaavia makeita siemeniä. 

Kolmioka viihtyy aurinkoisella paikalla ja se ei siedä varjoa. Kasvi viihtyy syvämultaisessa ja jopa melko kosteassakin kasvupaikassa, mutta sietää myös kuivuutta. Kolmioka sietää korkeaa pohjavettä.

  • USDA: 6
  • Menestymisvyöhyke: I (II-III).
  • PH suositus:6-8
  • Aurinkoinen
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko

C2 60-80 var. inermis

Kuva: Melissa McMasters [CC BY-SA 2.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW