Kirsikkaluumu 'Nigra' (Prunus cerasifera)

Kirsikkaluumu 'Nigra' (Prunus cerasifera)

Kirsikkaluumu 'Nigra' (Prunus cerasifera)
Kirsikkaluumu 'Nigra' (Prunus cerasifera)
Tuotekoodi: Nigra
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Nigra on Yhdysvalloista vuodelta 1916 peräisin oleva kirsikkaluumulajike.  Lajike on melko hidaskasvuinen, vuosittainen kasvunopeus on parhaimmillaan n. 30-40 cm. Suomessa puusta voi kasvaa ajan mittaan n. 3-5 m korkea ja n. 2-3 metriä leveä monirunkoinenpensas tai pieni pyöreälatvuksinen puu. Pienen kokonsa ansiosta puu soveltuu myös pieniin pihoihin. Puun oksat ovat väriltään tummat, nuoret oksat ovat punertavia. Nigran koristearvo pohjautuu pääosin sen rubiininpunaisina puhkeaviin soikeisiin, enintään 10 cm kokoisiin lehtiin. Lehdet muuttuvat vanhetessaan vähitellen tumman-violetinpunaisiksi.

Puun koristearvo pohjautuu myös runsaaseen kukintaan keväällä. Kukat ovat kauniin vaaleanpunaisia ja yksinkertaisia. Puu kukkii lähes paljailta oksilta samanaikaisesti lehtien puhkeamisen kanssa. Pölytyksen onnistuttua syksyllä puuta koristavat pienet, n.2-3 cm kokoiset tummanpunaiset marjat. Ne ovat maultaan lievästi makeanhappamia. Ne soveltuvat syötäväksi sellaisenaan ja talouskäyttöön. Kasvi on kaksikotinen, joten se tarvitsee pölyttäjän.

Kirsikkaluumu nigra viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. Viihtyy runsasmultaisessa ja vettä läpäisevässä kohopenkissä. Maaperän tulisi olla hieman hapan. Sietää vakiinnuttuaan myös jonkin verran kuivuutta. Soveltuu kaupunkiolosuhteisiin ja sietää myös jonkin verran suolaa.

  •     Menestymisvyöhyke: I-III
  •     USDA 4b-7b  
  •     Aurinkoinen
  •     PH suositus: 6,1–6,5

 Myyntikoko C5: n. 110 cm

Kuva: Rasbak [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW