Jumaltenpuu (Ailanthus altissima)

Jumaltenpuu (Ailanthus altissima)

Jumaltenpuu (Ailanthus altissima)
Jumaltenpuu (Ailanthus altissima) Jumaltenpuu (Ailanthus altissima) Jumaltenpuu (Ailanthus altissima)
Tuotekoodi: Ailanthus altissima
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Jumaltenpuu on eksoottisen näköinen, nopeakasvuinen koristepuu.  Jumaltenpuu on alkujaan kotoisin Koilis- ja Keski-Kiinasta. Se on levinnyt luontoon monilla lämpimillä alueilla mm. Yhdysvalloissa, Australiassa ja Länsi-Euroopassa.  Siellä puulla on taipumus levitä voimakkaasti juurivesoilla ja siemenien avulla. Suomessa tätä vaaraa ei ole.

Puu kasvaa lämpimillä alueilla jopa 20 metriä korkeaksi, mutta Suomessa se jäänee parhaimmillaan n. 5 metriseksi. Runko on väriltään harmaa, lievästi uurteinen. Sen parilehdykkäiset, 30–60 senttiset lehdet muistuttavat jalopähkinöiden ja sumakkien lehtiä. Lehdissä on voimakas popcornin kaltainen tuoksu. Lämpiminä syksyinä lehdet saavat kelta-punaisen syysvärin, mutta hallanarkoina ne putoavat usein vihreinä.

Puu on kaksikotinen. Pienet keltavihreät kukat kehittyvät terttuihin uusien versojen kärkeen. Kukkatertut voivat olla noin 30 cm pitkiä. Hedepuun kukissa on voimakas, huonona pidetty tuoksu. Suomessa kukinta on epätodennäköinen. Se tapahtuisi mahdollisesti loppukesällä. Kukinnan jälkeen kehittyvät siemenet muistuttavat ulkonäöltään hieman saarnin siemeniä.

Suomessa jumaltenpuu tarvitsee kylminä talvina lämpimän ja erityisesti suojaisen kasvupaikan ja/tai talvisuojauksen. Lajin voimakas vesomisalttius tulee esiin mahdollisten paleltumien jälkeen. Puu tarvitsee aurinkoisen kasvupaikan. Se ei viihdy varjossa. Se sietää monenlaisia maaperiä, happamasta emäksiseen ja ravinteikkaasta niukkaravinteiseen. Viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, kosteassa ja läpäisevässä maaperässä, mutta sietää myös ajoittaista kuivuutta. Ei kuitenkaan pidä seisovasta vedestä. Sietää myös erilaisia ilmansaasteita.

  • Menestymisvyöhyke: ?
  • Usda: 4-8
  • Aurinkoinen
  • Ph suositus: 5.5-8
  • Alkuperämaa: Saksa/Suomi

 Myyntikoko: 110/130 ja 160/180

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW